Rabo ClubSupport
Wij bedanken iedereen die op onze mooie club gestemd heeft tijdens de Rabo ClubSupport Stemcampagne 2023!Rabobank
 


Erekruisschieten te Limbricht

Zaterdag 09 september stond het individueel erekruisschieten van onze Bond St. Gerardus  op het programma, de laatste wedstrijd van het seizoen en de grote vraag was of de geweldige vorm van dit seizoen ook nu nog één keer zou leiden tot successen. Het antwoord hierop werd gegeven rond  de klok van 19:00 uur op een tropisch warme schuttersweide in Limbricht.

Nog nooit in de geschiedenis van onze vereniging is het persoonlijk bondskampioenschap in de A én de B klasse door twee van onze schutters behaald  maar vandaag was het dan zo ver.

Met maar liefst acht schutters werd er na 30 schoten op de kleine bölkes begonnen op de stokjes, al met al een teken dat er goed geschoten is geworden onder zeer lastige omstandigheden met de felle zon achterop de schiethark als voornaamste tegenstander. Marc Peil behaalde hierbij al een mooie derde plaats in de C klasse en zo hadden we het eerste erekruis binnen, op dat moment nog niet wetende wat er nog zou volgen…

Na een lange strijd op stokjes van 4,5 mm. doorsnee was het om te beginnen Ruben Salden die in de Bklasse de derde plaats behaalde, een fantastische prestatie van deze nog jonge schutter.

En daarna enkele ronden later Thom van Kan die met 80 schoten de beste bleek in de B klasse!  Thom, één van de 6 schutters die het ZLF in Schimmert op onze naam wist te zetten leverde een geweldige prestatie waar hij natuurlijk dolblij mee was en uitgebreid mee gefeliciteerd werd.

Als klapstuk was het Inge Peil, de vaste 2e schutter in ons A zestal, die met in totaal 89 schoten (waarvan 59 op de stokjes!)  het kampioenschap in de hoogste klasse (A) wist binnen te slepen, een werkelijk fantastische prestatie!

Grote trots en ook wel enige emotie bij Inge, Thom, Ruben, Marc, de buksmeester, schietcommissie, schutters en alles wat bij onze schutterij  betrokken is tijdens de prijsuitreiking door het bondsbestuur want daar is het moment dat alles samenvalt en het grote succes aan onze zijde is, Bravo! 
 


Bondschuttersfeest Heerlerheide

Zondag 27 augustus namen we deel aan het laatste Bondsschuttersfeest van dit seizoen te Heerlerheide. Ook dit zou weer een zeer memorabel feest worden want op het eind kwamen we met vele prijzen en bekers terug!  Als gehele groep waren we met iets minder bezetting als een week eerder in Merkelbeek maar toch stonden we er nog heel behoorlijk op.

Dat kon ook de jury wel bekoren want voor het eerst sinds 2019 behaalden we weer eens de HAP (hoogste aantal punten) - beker in de B klasse!!  Stephan Janssen wist als vaandrig het puntentotaal met een Ereprijs nog wat meer op te krikken zodat het kon gebeuren dat we van de vijfde plaats naar de tweede plaats stegen als eindklassering in de B klasse!!  Zowaar een prima prestatie van ons allen en zonder het vele oefenen o.l.v. commandant Remy Nieste was dit niet mogelijk geweest!

Henri Janssen bleek ook nu weer de mooiste generaal en mocht tevens de jaarprijs in ontvangst nemen en ook de marketentsters, jeugdschutters en klaroenkorps vielen in de prijzen, het korps o.l.v. instructeur Louis Swelsen behaalde zelfs nét geen promotie maar wél de jaarbeker in de derde divisie!

Tenslotte de schietwedstrijden: ook hier was er nog wat te winnen voor onze schutters want de nieuw  door de Bond  ingevoerde jaarbekers konden wel eens in alle drie de klassen voor ons zijn…….máár dan moesten er wel prestaties geleverd worden en dat gebeurde op een voortreffelijke en bijna ongekende manier : zowel A, B, C1 en C2 schoten 36 punten feilloos in de eerste ronde, het D-drietal de vereiste 18 punten!  Maar ook toen waren we er nog niet want op de kleinere bölkes moest het dan maar beslist worden. De C zestallen waren al zeker van de jaarbeker en schoten nog een ronde onder hun om de 1e en 2e prijs (met de buks van onze vrienden van Stein waarvoor dank)

Het B zestal bleef nog drie ronden foutloos, pakte de 1e prijs én de jaarbeker en hoewel er een ongelukkige misser (verkeerd punt geschoten) in de laatste ronde van deze zondag bij het A-zestal ervoor zorgde dat ze niet de 1e maar de 5e  prijs behaalden was ook in deze klasse de jaarbeker voor ons gezien de prima resultaten eerder in het seizoen.

Een geweldige afsluiting van een geweldig schuttersseizoen !

 
 

 

 

Bondschuttersfeest Merkelbeek

Zondag 20 augustus werd er deelgenomen aan alweer het derde Bondsfeest van dit seizoen en wel in Merkelbeek. Hadden andere verenigingen nog veel last van “vakantie-afwezigen” waardoor ze er minder goed opstonden, bij ons was de opkomst ongekend groot: met maar liefst 47 geüniformeerden trokken wij door de straten van het warme Merkelbeek!

Tijdens de presentatie behaalden we een hele mooie ereprijs, in de optocht een 2e prijs “beste houding” en de 1e prijs mooiste fantasie uniform.

Verder was er succes voor de generaal Henri Janssen (ereprijs), de marketentsters(1e prijs), het klaroenkorps (1e prijs  82,7 pt.)  en de jeugdschutters met de luchtbuks.

Dan onder de schietboom: het hele seizoen is de vorm van de schutters al ongekend hoog en ook nu was het ondanks de hinderlijke zon en de hitte weer prima in orde. A en B zestal behaalden 36 punten (2 x 18) en aangezien er maar weinig andere zestallen dit ook konden zeggen was de kaveling op de kleinere bölkes een korte. Het A-zestal schoot zoals we het van ze gewend zijn vlotjes de 18 en behaalde direct de 1e prijs, het B-zestal met een onfortuinlijke misser de 2e prijs!

Het C1 zestal had aan 2 x 17 punten tijdens de eerste ronde al genoeg voor de 1e prijs

Al met al een mooie zondag in Merkelbeek met prima resultaten voor de schutters uit Awt-Gelaen!

    Foto's Lieske Leunissen

 

 
   Alle uitslagen  

Bondsschuttersfeest Schinnen

Zondag 25 juni werd er deelgenomen aan het tweede Bondsschuttersfeest van het seizoen in

Schinnen. Onder tropische omstandigheden werd het feest gehouden op de mooie locatie aan de

Heisterbrug, nabij kasteel Terborgh. In de optocht behaalde de schutterij een 2 e prijs beste defilé, en

terug op het feestterrein waagde men zich ondanks de hitte toch nog aan enkele

wedstrijdonderdelen wat prijzen opleverde voor Generaal Henri Janssen, Koning René Kramer en de

marketentstergroep.

Onder de schietboom ging het ronduit fantastisch: zowel A, B, als C1 zestal schoten 36 punten raak

wat voor de B en C1 al direct een eerste prijs opleverde!

Het A zestal moest nog even verder en schoot ronde na ronde op de nóg kleinere bölkes 18 punten

en vocht samen met (alweer) Stein én Doenrade om de prijzen. Na een onfortuinlijke misser

(verkeerd punt geschoten) was de strijd beslist en de 2 e prijs een feit.

Al met al een mooie opwarmer voor het OLS komende zondag in Born!    

alle prijzen op een rii:

 Burgerkoning en Kinderkoning 2023

Zondag 28 mei (pinksterzondag) vond het jaarlijkse burger- en kinderkoning-schieten plaats op de schuttersweide in Daniken. Mede door het mooie weer was het heel erg druk en waren er maar liefst 54 kandidaten die een gooi deden naar het burgerkoningschap. Gerard de Bruijn verdedigde zijn titel met verve maar moest er toch afstand van doen; na maar liefst 272 schoten was het Gordon Eijkenboom  die de vogel deed vallen en zich Burgerkoning 2023 van Oud-Geleen mag noemen!

Bij de jeugd < 16 jaar waren er ook voldoende gegadigden en hier was het uiteindelijk Dewi Lamine die zich jeugdkoning(in) mag noemen dit jaar.


Koningsvogelschieten schutterij HH. Marcellinus en Petrus

Zondag 07 mei  was weer de hoge dag van het Koningsvogelschieten van onze schutterij. Dit jaar was het extra speciaal daar er een nieuwe Generaal werd geïnstalleerd in de persoon van Henri Janssen.

De dag begon met een drukbezochte schuttersmis in de kerk van Oud-Geleen, voorgegaan door onze Erekolonel Pastoor Rainer Kanke. Bij het begin van deze mis vond er een indrukwekkende ceremonie plaats waarbij de nieuwe Generaal Henri Janssen d.m.v. een eedaflegging officieel geïnstalleerd werd als opvolger van Ger Raven. Het klaroenkorps verzorgde met twee mooie stukken de muziek.

Na de mis werd er op het kerkhof een boeket gelegd ter herdenking van de overleden leden en klonk er het signaal “taptoe” door één van de klaroenblazers. 

Na de groepsfoto werd er weer afgemarcheerd naar het Hubertushuis en was er een koffietafel voor leden, ereleden, hun partners en genodigden.

In de middaguren werd koers gezet richting het oude koningspaar Thom en Linda waar er nog één keer een goed glas (fles) bier op hun succesvolle koningsjaar gedronken werd.

Aangekomen op de schuttersweide was er de ceremoniële opening door o.a. Burgemeester en Erecommandant Hans Verheijen. Voorzitter en kersvers Generaal Henri Janssen sprak ook een openingswoord tot de aanwezigen en mocht als nieuw erelid installeren mevr. Gerrie Banens , die al jarenlang het secretariaat voert van onze Club van 50 en de secretaris ondersteunde tijdens de twee georganiseerde Bondsfeesten in 2014 en 2019.

Verder was er nog aandacht voor de interne bevorderingen en de schietprestaties tijdens het Beide Limburgen kampioenschap  en de eigen Zef Heijnenbeker.

En toen kon de echte strijd beginnen!  Zeven schutters streden voor de hoogste eer en regerend koning Thom van Kan verdedigde zijn titel met verve maar uiteindelijk was het de net bevorderde officier René Kramer die na een kleine 170 schoten de vogel naar beneden haalde en samen met zijn vrouw Henriëtte het Koningspaar 2023 zal vormen! Onder luid applaus kreeg hij het Koningszilver omgehangen door onze beschermheer Wim Poeth en de Erecommandant Hans Verheijen.

Het nieuwe koningspaar zal zich voor het eerst tonen op zaterdag 20 mei a.s. tijdens een rondgang door Oud-Geleen en aansluitend om 20.00 uur een receptie in het Hubertushuis.

 

 
Film opname van deze dag

Paaseierenverkoop 2023
 

De schutterij HH. Marcellinus en Petrus is ten behoeve van de clubkas bezig met de verkoop van paaseieren.

Deze (geverfde en hardgekookte) eieren zijn per 10 stuks te bestellen bij de leden van de schutterij voor de schappelijke prijs van € 4,00!

Dus…bestel uw paaseieren bij de leden van de schutterij of via Bestellen (vermeld het aantal doosjes en adres gegevens)

Bestellen is mogelijk t/m 19 maart 2023

De bestelde eieren worden vanaf 29 maart bij u afgeleverd door de leden van de schutterij.


Alvast dank namens bestuur en leden!


Orde van de Rode Leeuw

We zijn verheugd te kunnen mededelen dat onze Tamboermaitre

Marc Peil  zal worden opgenomen als schutbroeder in de " Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus" 


Dit voor zijn jarenlange trouwe lidmaatschap en vele verdiensten voor onze vereniging.

De inauguratie zal plaatsvinden in Posterholt op zondag 22 januari 2023.

(voor afvaardiging en genodigden).


Marc van harte gefeliciteerd namens bestuur en leden.